Milenko Mihajlica
0

"Vlada Milorada Dodika treba da podnese ostavku"

FENA
Srpska radikalna stranka Republike Srpske (SRSRS) traži da Narodna skupština RS-a na narednoj sjednici raspravlja o negativnom revizorskom izvještaju o poslovanju Sekretarijata Vlade RS-a u prošloj godini.

Radikali RS-a ističu da, ako to ne bude prihvaćeno, "Vlada RS treba već ovog vikenda da podnese ostavku, zbog nezakonitog trošenja novca koje direktno i indirektno namiče od naroda", rekao je predsjednik te stranke Milanko Mihajlica na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

On je naveo da "ukoliko se prva preporuka ne prihvati, SRSRS-a predlaže Narodnoj skupštini RS-a da po hitnom potupku na dnevni red stavi izjašnjavanje o povjerenju Vladi Milorada Dodika".

Također, SRSRS-a "preporučuje Vladi RS-a da, ukoliko ne podnese ostavku, otpusti sekretara Vladu Blagojevića i šefa Biroa za odnose sa javnošću i 'ljepšu Srpsku' Veru Sajić".

"Ako Vlada RS ne prihvati ni ovu preporuku, preporučujemo Tužilaštvu za borbu protiv organizovanog kriminala da, po hitnom postupku, preduzme zakonom predviđene mjere za zaštitu javnih dobara u RS-u", rekao je Mihajlica.

Ove preporuke su date zbog činjenice, kako navodi SRSRS-a, da Vlada RS-a „ne haje“ za preporuke Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a.