{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada KS: Zbog nedostatka plina koriste se robne rezerve lož ulja

F
29.3.2012. u 19:08
0
5
Vlada KS: Zbog nedostatka plina koriste se robne rezerve lož ulja
0
Vlada KS: Zbog nedostatka plina koriste se robne rezerve lož ulja
Foto: Ilustracija
Vlada Kantona Sarajevo (KS) je na današnjoj sjednici odobrila korištenje robnih rezervi tečnog goriva KS-a, odnosno lož ulja za potrebe KJKP "Toplane" i to 50.000 litara dnevno, u periodu od 21. marta 2012. godine do kraja grijne sezone, 15. aprila ove godine.
Ograničenje isporuke gasa od strane "BH Gas"-a za KJKP "Sarajevogas" pa tako i za "Toplane" prouzrokovalo je da se u pojedinim kotlovinicama prešlo na alternativno tečno gorivo.

Gas se trenutno isporučuje samo za krovne kotlovnice jer je KJKP "Sarajevogas" zatvorio sve prijemno-redukcione gasne stanice.

Po godišnjem obračunu Budžeta KS-a za fiskalnu 2011. godinu koji je danas predočen Vladi Kantona, ukupni prihodi KS za proteklu godinu bili su 641.056.983,00 KM, i u poređenju sa rashodima za isti period od 657.582.265,00 KM bilježi se deficit od 24.882.362,00 KM, a koji je 11 miliona KM manji od planiranog deficita od 36 miliona KM.

Vlada je danas imenovala i Stručnu komisiju za sticanje, reviziju, mirovanje i prestanak statusa istaknutih samostalnih umjetnika na period od četiri godine i to u sastavu: Dževad Šabanagić, Amra Zulfikarpašić, Nedžad Begović, Hazim Akmadžić i Elvedina Kozadra.

Zadatak Komisije, kao konsultativnog tijela je da u skladu sa svim normativnim aktima koji regulišu ovu oblast razmatra zahtjeve za sticanje, reviziju, mirovanje i prestanak statusa istaknutih samostalnih umjetnika i predloži ministru kulture i sporta KS-a donošenje odgovarajućih rješenja.

Vlada je dans usvojila i godišnje programe sanacije ratnim djejstvima oštećenih fasada i krovova u KS, Program sanacije "Velike opravke" na području Kantona, Program sanacije liftova u KS kao i nastavak programa ENESANSA za 2012. godinu, odnosno programa sanacije termoizolacione zaštite stambenih objekata kolektivnog stanovanja, saopćila je Press služba KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: