|

Vlada KS zatražila inspekcijski i stručni nadzor nad radom Zavoda Pazarić

Vlada KS zatražila inspekcijski i stručni nadzor nad radom Zavoda Pazarić
133
A. P.
21.11.2019. u 13:42
49
komentara
133

dijeljenja
Vlada KS zatražila inspekcijski i stručni nadzor nad radom Zavoda Pazarić Zavod Pazarić
U povodu jučerašnjih informacija o boravku štićenika u Zavodu Pazarić, Vlada Kantona Sarajevo je na današnju redovnu sjednicu pozvala direktora Kantonalnog centra za socijalni rad Samira Suljagića koji je članovima Vlade predočio informaciju o statusu i tretmanu štićenika iz KS u ovom Zavodu.
Vlada Kantona Sarajevo je donijela nekoliko zaključaka u kojima se od nadležnih institucija traži unapređenje boravka svih štićenika u ovoj ustanovi socijalne zaštite, a među kojima ih je 115 iz Kantona Sarajevo.

Vlada traži od Federalne uprave za inspekcijske poslove da urgentno izvrši nadzor po svim oblastima iz okvira svoje nadležnosti.

Također je od Federalne vlade i resornog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike zatraženo da izvrše stručni nadzor nad radom i funkcionisanjem Zavoda Pazarić.

Vlada je zatražila i da Kantonalni centar za socijalni rad izvrši ponovni nadzor nad boravkom štićenika iz Kantona Sarajevo u ovom zavodu.

Zadužila je i Ministarstvo pravde i uprave KS da u kontinuitetu šalje urgencije prema Kantonalnom tužilaštvu, a sve do utvrđivanja eventualno odgovornih za stanje u ovoj ustanovi, saopćeno je iz Vlade KS.
Prijavi grešku


Komentari (49)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...