BiH
0

Vlada KS: Tužba protiv "Arian Tradea" zbog prevare

FENA
Vlada Kantona Sarajevo zadužit će Pravobranilaštvo KS-a da podigne tužbu protiv "Arian Tradea", firme koja je trebalo organizirati koncert tenora Luciana Pavarottija u Sarajevu a koja zbog neodržavanja koncerta nije vratila sufinansirane iznose Kantonu Sarajevo.

Ministarstvo kulture i sporta KS-a za ovaj događaj sufinansiralo je 150.000 KM.

“Devetog februara 2006. potpisan je Sporazum o sufinansiranju koncerta Luciana Pavarottija u Sarajevu od Vijeća ministara BiH, Ministarstva kulture i sporta FBiH i Ministarstva kulture i sporta KS. Nakon toga je pravljen ugovor o održavanju koncerta između resornog ministra Ivice Šarića i "Arian Tradea", gdje u drugoj tački stoji da “organizator preuzima obavezu da dodijeljena sufinansirana sredstva vrati ukoliko se koncert odgodi ili ne održi”, kazao je danas na pres-konferenciji ministar kulture i sporta KS-a Emir Hadžihafizbegović.

“Ni nakon 16 mjeseci firma "Arian Trade" se nije udostojila da održi konferenciju za štampu, a na moje upite upućene određenim agentima Pavarottija da li će se koncrt održati dobio sam odgovor da je turneja otkazana i koncerta u 2007. neće biti”, kazao je ministar Hadžihafizbegović.

Ministar kulture i sporta KS-a je kazao kako je 6. decembra 2006. zvanično utvrđeno da je koncert Luciana Pavarottija zvanično otkazan još 7. jula 2006. ali da se u augustu taj koncert putem bilborda reklamirao po Sarajevu.

“To je još jedna teška prevara ove firme, koja je prevarila i Kanton i građane Sarajeva. Mi ćemo se kao Ministarstvo potruditi da putem ove tužbe vratimo i novac ljudima koji su kupili kartu”, kazao je ministar Hadžihafizbegović dodavši kako su do sada tužbu podigli i HVB-Central profit banka, Grad Sarajevo i Vijeće ministara BiH.