Povukli objavu
137

Vlada KS se izvinila građanima zbog netačne informacije o skrnavljenom Spomen-parku Vraca

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Informacija Vlade Kantona Sarajevo o uništenim elementima na Spomen-parku Vraca pokazala se netačnom. Objavljene fotografije i detalji djela su uklonjeni sa zvanične Facebook stranice Vlade, a umjesto nje postavljen je video u kojem se ministar Mandić izvinjava građanima.

Nakon objave netačne informacije, na Vraca je otišao ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić gdje je kreirana video poruka uz izvinjenje građanima.

"Na bazi informacije iz Gradske uprave o skrnavljenju na Spomen-parku Vraca, došao sam i uvjerio se da je informacija srećom netačna. S patrolom policije sam se uvjerio da je stanje onakvo kako smo ga ostavili 9. maja kada smo objavili kraj prve faze obnove. Izvinjavam se svima koje je ova dezinformacija uznemirila", rekao je između ostalog Mandić.

Podsjećamo, Vlada KS je jutros objavila post u kojem informiše građane o skrnavljenju i uvredljivim grafitima na Spomen-parku Vraca, a vijest je uznemirila značajan broj građana glavnog grada Bosne i Hercegovine.