BiH
0

Vlada KS razmatrala Nacrt budžeta za 2011. godinu

FENA
Članovi Vlade Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici razmatrali su Nacrt budžeta za 2011. godinu, koji bi, prema nezvaničnim informacijama, trebao iznositi oko 700 miliona KM.

Nacrt budžeta ni poslije današnje višesatne rasprave nije usvojen, ali su postignuti načelni dogovori oko ovog pitanja. Članovi Vlade sutra će nastaviti sjednicu na kojoj bi trebao biti utvrđen nacrt budžeta, saznaje Fena u Kantonu Sarajevo.

Nakon sjednice vlade planirana je pres-konferencija na kojoj bi ministar finansija u Vladi KS-a Muhamed Kozadra trebao dati detaljnije informacije o ovom veoma važnom dokumentu.

Nacrt budžeta bi potom trebao biti upućen u skupštinsku proceduru, zajedno s pratećim Prijedlogom zakona o izvršavanju budžeta.

Podsjećanja radi, do 31. marta na snazi je Odluka o privremenom finansiranju do kada budžet treba biti usvojen kako se ne bi dovelo u pitanje funkcioniranje kantona i isplata plata za oko 10.700 zaposlenih koji primaju plaću iz kantonalnog budžeta.

Članovi Vlade danas su razmatrali i Prijedlog programa održavanja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo, ali je izjašnjavanje o ovom dokumentu također odgođeno kako bi se program upotpunio dodatnim informacijama.