Borba s koronom
839

Vlada KS osluškuje dešavanja sa sjednice Vlade FBiH o budućim mjerama zbog skoka broja zaraženih

D. Be.
Haris Vranić i Edin Forto (Foto: I. Š./Klix.ba)
Haris Vranić i Edin Forto (Foto: I. Š./Klix.ba)
Jutros od 8 sati zasjeda Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo u vezi sa epidemiološkom situacijom, a uoči sjednice Kantonalne vlade koja će biti održana odmah iza.
Na čelu Kriznog štaba je ministar zdravstva Haris Vranić koji će sa zaključcima otići na sjednicu koja će biti održana oko 10 sati te predložiti vladi usvajanje mjera u vezi sa epidemiološkom situacijom u ovom kantonu.

Kako nezvanično saznajemo, Vlada KS će osluškivati dešavanja sa sjednice Vlade Federacije BiH koja je također zakazana u 10 sati te će u skladu s višim nivoom vlasti donijeti buduće epidemiološke mjere.

Kako trenutno stoje stvari, neće biti radikalnih promjena u odnosu na prethodni period uprkos povećanom broju zaraženih osoba. Krizni štabovi pratit će epidemiološku situaciju u narednim danima te u skladu s tim povlačiti poteze, a u fokusu će biti broj hospitaliziranih osoba oboljelih od Covid-19.

Vlada FBiH danas neće donositi nikakve odluke o uvođenju mjera za one koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa, tako da će i kantoni pratiti taj put. Također planiran je normalan povratak učenika u školske klupe.