Reakcija
9

Vlada KS odgovara: Ne stoji tvrdnja o našem netransparentnom radu

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Nakon članka u kojem su prezentovane činjenice da je Vlada Kantona Sarajevo prekjučer u tajnosti održala nenajavljenu sjednicu, iz Vlade su kazali da nije održana redovna, već hitna telefonska sjednica.

"Redovna sjednica nije nikako održana. Održana je hitna telefonska sjednica sa samo dvije tehničke tačke dnevnog reda. Jedna od tačaka je zaključak o imenovanju punomoćnika za KJKP Gras, a druga je odluka kojom se omogućava Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade da raspiše javne pozive za ukidanje liste čekanja u JU Djeca Sarajeva", reagovali su na iz Vlade na pisanje portala Klix.ba.

Vlada KS ističe da ne stoji tvrdnja o netransparentnom radu jer je, smatraju, već dokazan princip rada ove Vlade.

Ističu da je ne stoji ni tvrdnja da je javnost od Sindikata Univerziteta u Sarajevu saznala da je Vlada KS na sjednici održanoj 18. jula 2019. godine razmatrala izmjene i dopune Zakona o visokom obrazovanju i da prijedlog izmjena i dopuna nije usvojen.

"Tačka o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju se našla na dnevnom redu Vlade, ali je povučena. Dakle, o njoj se članovi Vlade nisu izjašnjavali. Vlada podržava medije da posvete pažnju bilo kojem od naših imenovanja i zadržava pravo da neka imenovanja objavi kao svoju vijest, ukoliko želi naglasiti neku od promjena kojima upravlja", navodi se u saopćenju.