BiH
9

Vlada KS: O subvencijama za javni prijevoz odlučivat će se po usvajanju budžeta

Klix.ba
Skupština Kantona Sarajevo, u okviru mjera koje je nedavno usvojila s ciljem poboljšanja situacije u KJKP GRAS, zadužila je Vladu, između ostalog, da djelimično uskladi tarifni sistem u smislu povećanja subvencija i ličnog učešća subvencioniranog korisnika usluga javnog prijevoza te da se isti počne primjenjivati od 01.01.2014. godine.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, na današnjoj sjednici, upoznalo je Vladu sa predloženim modelima utvrđivanja nove tarifne politike, načinu i obima subvencioniranja kategorija koje po važećim propisima ostvaruju to pravo.

Finansijske obaveze koje bi uslijedile donošenjam novih odluka koje uređuju ovu oblast nije moguće realizirati prije utvrđivanja i usvajanja budžeta Kantona Sarajevo za 2014. godinu, stav je Vlade Kantona Sarajevo.

Takođe, po važećoj Odluci o privremenom finansiranju koja je na snazi do 31.03.2014. godine nije dozvoljeno proširivanje i stvaranje novih finansijskih obaveza u odnosu na stvorene obaveze u 2013. godini.

O mogućim promjenama u oblasti tarifiranja i subvencioniranja troškova gradskog prijevoza govoriće se po usvajanju budžeta za 2014. godinu, saopćila je Press služba Vlade KS.