{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada KS: Nezaposlenima mjesečni kupon za javni prijevoz od 12 KM

29.10.2015. u 16:03
809
14
Vlada KS: Nezaposlenima mjesečni kupon za javni prijevoz od 12 KM
809
Vlada KS: Nezaposlenima mjesečni kupon za javni prijevoz od 12 KM
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nezaposlene osobe koje imaju prebivalište ili boravište na području Kantona Sarajevo, a koja se vode u evidenciji Službe za zapošljavanje KS moći će po cijeni od 12 KM kupiti mjesečni kupon za prijevoz u javnom gradskom saobraćaju.
Ovo je utvrđeno Uredbom o cijeni mjesečne karte za prijevoz nazaposlenih u javnom gradskom prijevozu osoba na području Kantona Sarajevo, a koju je danas usvojila Vlada KS, na prijedlog Ministarstva saobraćaja KS.

Pravo na kupovinu mjesečne karte nezaposlena osoba ostvaruje na osnovu ličnog zahtjeva, izjave koju je ovjerio nadležni organ, ovjerene fotokopije kontrolnog kartona o javljanju nezaposlene osobe Službi za zapošljavanje KS i lične karte.

Pravo na prijevoz i ostvarivanje prava iz ove uredbe korisnici ostvaruju kod svih privrednih subjekata koji su registrovani za obavljanje javnog gradskog prijevoza i koji imaju registrovane linije za obavljanje ove djelatnosti.Vlada je podržala stav da će uvođenje jedinstvene cijene u iznosu od 12 KM za kategoriju nezaposlenih doprinijeti poboljšanju naplate usluga prijevoza i dati pozitivne finansijske efekte u ukupnom poslovanju KJKP Gras, a što je dio opredjeljenja Vlade i Skupštine Kantona iskazanog kroz mjere stabilizacije stanja u ovom preduzeću.

Uredba dalje definiše način provjere prava, postupak i način ostvarivanja prava, a svi zainteresirani integralni tekst Uredbe mogu naći na web stranici Vlade Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: