{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Vlada KS među finansijerima uređenja rijeke Bosne

S
Sarajevo-x.com
22.1.2010. u 14:56
0
0
Vlada KS među finansijerima uređenja rijeke Bosne
0
Vlada KS među finansijerima uređenja rijeke Bosne
Vlada Kantona Sarajevo je na jučer održanom prvom dijelu 40. redovne sjednice dala saglasnost na Sporazum o zajedničkom finansiranju uređenja rijeke Bosne.
Kako je utvrđeno Sporazumom, za realizaciju prve faze uređenja rijeke Bosne u dužini od 800 metara Vlada Kantona Sarajevo će preko resornog Ministarstva privrede zajedno sa Agencijom za vodno područje rijeke Save udružiti finansijska sredstva u iznosima od po 800.000 KM, dok će Općina Ilidža preuzeti obaveze rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na pomenutoj dionici, izdavanja potrebnih dozvola, te operativnog nadzora na realizaciji ove faze uređenja.

S obzirom da Agencija za vodno područje rijeke Save ima izvedbenu Projektnu dokumentaciju za navedenu regulaciju rijeke Bosne od mosta u Reljevu do Plandišta, te svjesni trenutnog stanja izazvanog nedavnim poplavama premijer Besim Mehmedić i članovi Vlada Kantona Sarajevo su odlučni da se sa realizacijom pomenutog projekta krene odmah.

Potpisivanjem ovog sporazuma sve strane - potpisnice preuzet će obaveze da na najkonkretniji način pristupe rješavanju problema plavljenja naselja smještenih na ovoj dionici rijeke Bosne.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: