{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada KS među finansijerima uređenja rijeke Bosne

S
22.1.2010. u 14:56
0
0
Vlada KS među finansijerima uređenja rijeke Bosne
0
Vlada KS među finansijerima uređenja rijeke Bosne
Vlada Kantona Sarajevo je na jučer održanom prvom dijelu 40. redovne sjednice dala saglasnost na Sporazum o zajedničkom finansiranju uređenja rijeke Bosne.
Kako je utvrđeno Sporazumom, za realizaciju prve faze uređenja rijeke Bosne u dužini od 800 metara Vlada Kantona Sarajevo će preko resornog Ministarstva privrede zajedno sa Agencijom za vodno područje rijeke Save udružiti finansijska sredstva u iznosima od po 800.000 KM, dok će Općina Ilidža preuzeti obaveze rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na pomenutoj dionici, izdavanja potrebnih dozvola, te operativnog nadzora na realizaciji ove faze uređenja.

S obzirom da Agencija za vodno područje rijeke Save ima izvedbenu Projektnu dokumentaciju za navedenu regulaciju rijeke Bosne od mosta u Reljevu do Plandišta, te svjesni trenutnog stanja izazvanog nedavnim poplavama premijer Besim Mehmedić i članovi Vlada Kantona Sarajevo su odlučni da se sa realizacijom pomenutog projekta krene odmah.

Potpisivanjem ovog sporazuma sve strane - potpisnice preuzet će obaveze da na najkonkretniji način pristupe rješavanju problema plavljenja naselja smještenih na ovoj dionici rijeke Bosne.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: