|

Vlada KS: Kanton Sarajevo će u narednih šest mjeseci donijet Strategiju razvoja obrazovanja i nauke

Vlada KS: Kanton Sarajevo će u narednih šest mjeseci donijet Strategiju razvoja obrazovanja i nauke
124
Klix.ba
22.9.2016. u 17:39
23
komentara
124

dijeljenja
Vlada KS: Kanton Sarajevo će u narednih šest mjeseci donijet Strategiju razvoja obrazovanja i nauke Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo je pokrenula izradu Strategije razvoja obrazovanja i nauke u Kantonu Sarajevo za period 2017- 2022 godina koja treba da definiše strateško opredjeljenje i pravce budućeg razvoja svih nivoa obrazovanja.
Ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS će u saradnji sa danas imenovanom Komisijom formirati radne timove po oblastima zadužene za pripremu Strategije. Ovaj dokument će svakako definisati i olakšati donošenje budućih propisa i odluka koje se tiču svih obrazovnih procesa u Kantonu Sarajevo.

Postojanje ovakvog strateškog dokumenta je bitno i nužno za apliciranje i kandidiranje projekata iz oblasti obrazovanja kod evropskih fondova.
Kako je danas navedeno, rok za izradu Strategije je šest mjeseci, nakon što u narednih 15 dana bude održana konstituirajući sastanak Komisije koju čine predstavnici svih nivoa obrazovanja te Vlade Kantona Sarajevo, navodi se u saopćenju Vlade KS.

Vlada je kroz danas usvojene izmjene Odluke o preuzimanju prava osnivača JU Studenstki centar Sarajevo omogućila da jedan član upravnog odbora ove ustanove bude delegiran iz redova studenata, kako bi na taj način i korisnici usluga bili u prilici da učestvuju u procesima donošenja odluka vezanim za rad i funkcioniranje ovog Centra.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...