BiH
438

Vlada KS danas odlučuje o obustavi nastave u KS zbog visokog stepena zagađenja zraka

Piše: A. B.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo danas će odlučivati o prijedlogu Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja u KS o obustavi nastave zbog visokog stepena zagađenja zraka koja traje duži vremenski period, kazao je za Klix.ba ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvir Kazazović.

Dodao je da će se danas voditi pregovori s Vladom KS, nakon čega će biti poznato više informacija.

Premijer KS Elmedin Konaković nam je kazao da Vlada još uvijek čeka podatke s mjernih stanica i izvještaje stručnih organa te da će onda razmotriti odluku Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS o obustavi nastave.

Podsjećamo da je Sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja u KS uputio zahtjev Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade KS zahtjev za donošenje odluke o obustavi nastave.

"Djeca će biti zahvalna, kao i njihovi roditelji, učitelji i oni koji znaju da je zdravlje i sigurnost djece imperativ našeg društva", naveo je Sindikat u svom saopćenju.

Ranije su ministarstvo prostornog uređenja, građenja i okoliša i Vlada KS donijeli odluku o proglašenju treće epizode uzbune i uspostavljanju novog režima saobraćaja par-nepar.

Ovakav potez Vlade KS uslijedio je zbog sve većeg prekoračenja dozvoljenih vrijednosti čvrstih čestica PM 10, a ograničenja će trajati sve dok traje ovakva situacija.