BiH
0

Vlada KS danas o programu rada Fonda “Ikre”

FENA
Prijedlog programa rada Fonda Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila - žrtava rata IKRE za 2008. godinu, s Finansijskim planom za period 2008.- 2010. na dnevnom je redu današnje sjednice Vlade Kantona Sarajevo.

Vlada KS-a razmatrat će i Prijedlog programa rada Zavoda za izgradnju KS-a za 2008., Izvještaj o radu Zavoda za izgradnju KS-a za 2007., te Izvještaj o radu JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo s Izvještajem o izvršenju Finansijskog plana prihoda i izdataka za 2007. i izvještajima o radu Upravnog i Nadzornog odbora za 2007. i izvještajima Komisija za realizaciju mjera za podsticaj zapošljavanja za 2007. godinu.

Vlada će na današnjoj sjednici razmatrati i Izvještaj Inspekcije rada i zaštite na radu o izvršenim inspekcijskim pregledima u 2007., te Informaciju o implementaciji Odluke o proširenom obimu prava za korištenje ortopedskih pomagala, lijekova, medicinsko-sanitetskih sprava i materijala za RVI s područja KS-a u 2007.

Na dnevnom redu je i Prijedlog programa uređenja građevinskog zemljišta i realizacije kapitalnih investicija za 2008. te Prijedlog programa rada Kantonalne agencije za privatizaciju Sarajevo s Finansijskim planom za 2008. godinu.