{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada KS-a smatra neprimjerenim činom održavanje Thompsonovog koncerta

F
12.4.2007. u 16:10
0
0
Vlada KS-a smatra neprimjerenim činom održavanje Thompsonovog koncerta
0
Vlada KS-a smatra neprimjerenim činom održavanje Thompsonovog koncerta
Vlada Kantona Sarajevo smatra neprimjerenim činom održavanje koncerta Marka Perkovića Thompsona u Sarajevu, a vezano za desetogodišnjicu pastoralne posjete svetog oca Ivana Pavla II, Sarajevu i Bosni i Hercegovini.
Vlada smatra da je cijeli ovaj slučaj potpuno predimenzioniran i iskonstruiran tako da je ovaj “tek eventualni” koncert dobio konotacije dnevnopolitičke neartikulirane i verbalne elektronske i tiskane polemike, saopćio je danas na pres-konferenciji ministar kulture i sporta KS-a Emir Hadžihafizbegović.

Vlada KS-a je utvrdila da još nije potpisan nikakav ugovor između inicijatora ove “virtualne manifestacije” i dvorane “Zetra”, te stoga u ovom trenutku nije uopće sigurno da će se najavljeni performans uopće i održati.

Dakle, Hrvatsko katoličko dobrotvorno društvo u Sarajevu, osim želje za manifestacijom u povodu obilježavanja desetogodišnjice dolaska svetog oca Ivana Pavla II u Sarajevo, nije otišlo ni pedalj dalje, smatra Vlada KS-a.

Također, Vlada smatra da s navedenim mogućim organizatorom ili nekim drugim hrvatskim institucijama svakako treba obilježiti godišnjicu dolaska Svetog oca u Sarajevo, i u toj organizaciji Vlada Kantona Sarajevo spremna je i sama učestvovati, ali smatra da ksenofobičnim porukama kakvih ima u nastupima Marka Perkovića nema mjesta u ovome gradu, koji je jako dobro iskusio posljedice nacionalne mizantropije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: