BiH
0

Vlada KS-a imenovala dekana Fakulteta za saobraćaj i komunikacije

FENA
Vlada Kantona Sarajevo je na posljednjoj 31. redovnoj sjednici prihvatila prijedlog Upravnog odbora i dala saglasnost za imenovanje dr. Samira Čauševića za dekana Fakulteta za saobraćaj i komunikacije, saopćila je danas Pres-služba KS-a.

Na istoj sjednici Vlada je razriješila dosadašnje članove Upravnog i Nadzornog odbora Fakulteta za sport i tjelesni odgoj Fahrudina Solaka, Ifeta Mahmutovića i Rasima Dacića te nakon okončane zakonom propisane konkursne procedure na ova mjesta imenovala Rasima Lakotu, Husniju Kajmovića i Emira Pašalića.

Vlada je također imenovala i članove upravnih i nadzornih odbora u javnim ustanovama iz resora rada, socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica i to: Nerminu Baljević za člana UO Dječijeg doma „Bjelave'', Elmedina Zuku za člana UO „Disciplinski centar za maloljetnike ", Sanelu Termiz i Ibru Fazlagića za predsjednika i člana Nadzornog odbora „Terapijske zajednice - Kampusa Kantona Sarajevo", Editu Kalajdžić, Saimu Rezaković i Rasima Pljevljaka za predsjednika i članove Nadzornog odbora „Disciplinskog centra za maloljetnike" i Osmu Babića za predsjednika Nadzornog odbora „Službe za zapošljavanje KS-a".