{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada Kantona Sarajevo utvrdila Prijedlog odluke o kreditnom zaduženju

F
11.9.2015. u 18:08
4
9
Vlada Kantona Sarajevo utvrdila Prijedlog odluke o kreditnom zaduženju
4
Vlada Kantona Sarajevo utvrdila Prijedlog odluke o kreditnom zaduženju
Za potrebe pokrića dijela deficita Budžeta Kantona Sarajevo (KS), Vlada KS-a danas je utvrdila Prijedlog odluke o zaduženju KS-a za kredit u iznosu do 17.000.000 KM te ga uputila u dalju skupštinsku proceduru.
U Budžetu KS-a za 2015. godini utvrđeni su primici od direktnog zaduživanja sa svrhom pokrića deficita iz prethodnih godina u iznosu do 20.000.000 KM.

Vlada KS-a donijela je 19. juna 2014. godine Odluku kojom je Ministarstvu finansija dato ovlaštenje da provede postupak javne nabavke finansijskih usluga dugoročnog kreditnog zaduženja KS-a do iznosa 20.000.000 KM za potrebe pokrića dijela deficita Budžeta KS-a za ovu godinu.

Ministarstvo finansija provelo je postupak javne nabavke, otvoren za međunarodnu konkurenciju usluga dugoročnog kreditnog zaduženja podijeljeno na pet LOT-ova.

Za jedan od pet raspisanih LOT-ova nije stigla nijedna ponuda tako da predviđeno zaduženje po ovoj odluci iznosi 17.000.000 KM.

Vlada KS-a danas je u Upravni odbora Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, ispred suosnivača Kantona Sarajevo, imenovala dva predstavnika KS-a i to Enisa Hasanovića i Jasmina Kapetanovića.

U nadležnosti Vlade Federacije BiH je imenovanje predsjednika i članova Upravnog odbora Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo u punom sastavu.

Mandat članova ovog upravnog odbora traje četiri godine, saopćila je Pres-služba KS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: