{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Vlada Kantona Sarajevo se oglasila o zapošljavanju referenta za pripremu sjednica

Klix.ba
5.2.2019. u 16:02
9
158
Vlada Kantona Sarajevo se oglasila o zapošljavanju referenta za pripremu sjednica
9
Vlada Kantona Sarajevo se oglasila o zapošljavanju referenta za pripremu sjednica
Foto: H. M./Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo reagovala je na današnji tekst objavljen na portalu Klix.ba o prijemu mehaničara, koji se doškolovao u Širokom Brijegu, na poziciju višeg referenta za pripremanje i realizaciju sjednica.
Iz Vlade Kantona Sarajevo saopćili su da u tekstu naslovljenom "Neprincipijelna Vlada Kantona Sarajevo: Može na neodređeno s diplomom iz Širokog Brijega" nisu prezentirane potpune činjenice te da je to razlog zbog kojeg reaguje Stručna služba Vlade Kantona Sarajevo.

Reakciju Vlade Kantona Sarajevo prenosimo u cijelosti:

"Vlada Kantona Sarajevo je na 110. sjednici održanoj 25. 1. 2018. godine Zaključkom broj: 02-05-515-37/18 dala saglasnost za prijem namještenika u Stručnu službu Vlade Kantona Sarajevo na upražnjeno radno mjesto zbog odlaska namještenika u drugi organ uprave.

Nakon dobijene ove saglasnosti Stručna služba Vlade Kantona Sarajevo je dana 1. 2. 2018. godine raspisala interni oglas na koji nije bilo prijavljenih kandidata.

Imajući u vidu da na interni oglas nije bilo prijavljenih kandidata, Stručna služba Vlade je objavila javni oglas u tri dnevna lista, i to: Dnevni avaz, Oslobođenje i Dnevni list. Na oglas je prijave dostavilo sedam kandidata, od kojih je njih šest ispunjavalo uslove, a sve pojedinosti koje je u vezi s izborom kandidata u svoj Zapisnik od 21. 3. 2018. godine pod brojem 16-14-28-20/18 evidentirala Komisija za provođenje Javnog oglasa za popunu upražnjenog radnog mjesta namještenika u Stručnoj službi Vlade.

Nakon provedene procedure i izvršenog odabira najuspješnijeg kandidata upućene su obavijesti svim kandidatima 30. 3. 2018. godine. Žalbu izjavljenu protiv obavijesti rukovodioca podnio je jedan kandidat. U zakonskom roku sva dokumentacija s prijavama na Javni oglas je proslijeđena Odboru državne službe za žalbe Federacije Bosne i Hercegovine.

Odbor državne službe za žalbe Federacije Bosne i Hercegovine je donio Rješenje 24. 12. 2018. kojim se žalba odbija kao neosnovana

Postupajući po odluci Odbora državne službe za žalbe FBiH ista je sa zahtjevom za izradu rješenja o stupanju na posao proslijeđena Stručnoj službi za zajedničke poslove KS – Odjeljenje za personalne poslove te je po tom osnovu ova Služba 8. 1. 2019. godine uradila Rješenje o prijemu na neodređeno vrijeme na radno mjesto viši referent za pripremanje i realizaciju sjednica Vlade Kantona Sarajevo.

Podsjećamo da moratoriji o zapošljavanju u javnom sektoru, koje su donijeli i prošla i sadašnja Vlada Kantona Sarajevo, znači da se zapošljavanje ne može vršiti bez saglasnosti Vlade KS. Važno je istaći da u periodu moratorija zapošljavanje nije obustavljeno, nego je ostavljeno da Vlada odobrava upošljavanje, u skladu s potrebama i planskim upravljanjem ljudskim resursima", piše u reakciji Vlade Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: