BiH
0

Vlada Kantona Sarajevo odobrila 1.200.000 KM za sanaciju Doma mladih

FENA
Vlada Kantona Sarajevo na 171. sjednici je odobrila 1.200.000 KM s pozicije Ministarstva privrede KS-a za sufinansiranje prve faze sanacije objekta Doma mladih koji se nalazi u sklopu Centra „Skenderija" d.o.o.

Novac je odobren na osnovu Sporazuma o sufinansiranju koji je zaključen 16.augusta između Ministarstva privrede i Centra „Skenderija". Za izvođača radova odabrana je firma „Ans-Drive" d.o.o iz Sarajeva.

Vlada Kantona Sarajevo odobrila je s pozicije Ministarstva kulture i sporta 300.000 KM za Projekt sanacije bazena na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu.

Ovim novcem participirat će plaćanje troškova za preostale radove na instalacijama i opremi bazena. U prvoj fazi izvedeni su građevinsko-zanatski i radovi na instalacijama vodovoda i kanalizacije i radovi na elektroinstalacijama.

S pozicije tog ministarstva Vlada je odobrila 200.000 KM za Projekt izgradnje sportske dvorane Ilijaš i 150.000 KM za sufinansiranje i rekonstrukciju objekta Bosanskog kulturnog centra, saopćila je Pres-služba KS-a.