{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada Kantona Sarajevo imenovala Harisa Gušića za prinudnog upravnika GRAS-a

8.6.2017. u 14:11
38
75
Vlada Kantona Sarajevo imenovala Harisa Gušića za prinudnog upravnika GRAS-a
38
Vlada Kantona Sarajevo imenovala Harisa Gušića za prinudnog upravnika GRAS-a
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici imenovala je Harisa Gušića za prinudnog upravnika KJKP GRAS d.o.o. Sarajevo.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
S obzirom na to da se stanje u vezi s poslovanjem KJKP GRAS dodatno pogoršalo i da se obaveze prema povjeriocima kontinuirano povećavaju, prinudni upravnik će biti zadužen da u roku 30 dana, u saradnji s resornim ministarstvom, dostavi Skupštini KS prijedlog mjera za sanaciju i reorganizaciju preduzeća na razmatranje i usvajanje.

Haris Gušić je magistar nauka u logistici i transportu koji je zvanje stekao na Florida Institute of Technology i ima višegodišnje međunarodno iskustvo u radu.

Premijer KS Elmedin Konaković očekuje da će sanacioni program GRAS-a ponuditi dugoročnija rješenja.

"Ovo je posljednja šansa GRAS-u. Osnovni zadatak novog upravnika bit će zaustaviti eroziju i mislimo da će privremeni upravnik uz ovlasti koje ima, uz podršku resornog ministra i kompletne Vlade, uspjeti ostvariti dobre rezultate", kazao je Konaković.

On smatra da će, ukoliko novi upravnik GRAS-a ne bude čvrsto opredijeljen za realizaciju programskih mjera i finansijsku konsolidaciju, posebno uplata za PIO i PDV, koje znatno terete obaveze preduzeća, Vlada i Skupština KS formirati novo preduzeće, otvoriti fond, kupiti potreban broj tramvaja, trolejbusa i autobusa, da bi ta nova firma preuzela GRAS.

Prosječni mjesečni gubitak GRAS-a je 2.793.598,00 KM, a sljedeće sedmice Uprava za indirektno oporezivanje BiH zakazala je aukciju 10 tramvaja koje prodaju za 188.000 KM, a koji su GRAS-u zaplijenjeni zbog dugovanja za PDV koja iznose više od 21 milion KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: