{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada Japana GRAS-u donirala rezervne dijelove

F
13.4.2010. u 17:50
0
8
Vlada Japana GRAS-u donirala rezervne dijelove
0
Vlada Japana GRAS-u donirala rezervne dijelove
Preduzeću GRAS je putem Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA) isporučeno rezervih dijelova u vrijednosti oko 155.000 KM namijenjenih za sanaciju autobusa javnog gradskog prijevoza koje je Japan donirao ovom preduzeću 1998. godine.
Primopredaja seta rezervnih dijelova za autobuse izvršena je danas u GRAS-u.

Direktor GRAS-a Hasan Bašić kazao je da su donirana vozila, oprema i alati koje je vlada Japana donirala GRAS-u visokog kvaliteta te da je nakon 12 godina intenzivne eksploatacije u funkciji 95 posto tih vozila. Među njima ima autobusa koji su prešli 1.200.000 km i još su pouzdani.

Vlada Japana je u aprilu '98. donirala GRAS-u 50 autobusa, 10 zglobnih autobusa, 15 minibusa i pet minibusa namijenjenih za prijevoz invalidnih osoba, te opremu, alat i rezervne dijelove. Ukupna vrijednost te donacije iznosila je 12,5 miliona dolara.

Iako je JICA zadovoljna stanjem u kojem se nalaze autobusi iz donacije, kako je istaknuto, odlučeno je da se odobri novac za nabavku rezervnih dijelova za donirane autobuse. Rezervni dijelovi će biti ugrađeni u sedam velikih autobusa i dva zglobna, a u pitanju su rezervni dijelovi za motore.

"Japan će i dalje nastaviti da osigurava donacije BiH, međutim potrebno je da se odrede prioritetni sektori i projekti koje bi vlada Japana podržala u skorijoj budućnosti“, kazao je šef Misije JICA Balkan Ureda Satoru Kurosawa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: