{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada Italije dodjeljuje stipendije studentima iz BiH

F
10.4.2007. u 11:31
0
0
Vlada Italije dodjeljuje stipendije studentima iz BiH
0
Vlada Italije dodjeljuje stipendije studentima iz BiH
Ambasada Italije u Sarajevu i ove će godine državljanima Bosne i Hercegovine i državljanima Italije s prebivalištem u BiH dodjeljivati stipendije koje finansira Vlada Italije, namijenjene školovanju u Italiji tokom akademske 2007./2008. godine.
Stipendije su namijenjene osobama koja bi dio svog znanja željele steći u Italiji i to od jednog do devet mjeseci pri nekoj od institucija kao što su univerziteti, akademije, konzervatoriji, Institut za restauraciju, naučnoistraživački centri i laboratoriji, Nacionalna škola za kinematografiju, biblioteke, arhivi, muzeji i druge vladine institucije.

Za dobijanje stipendije za jednu od spomenutih institucija neophodno je odlično poznavanje italijanskog jezika.

Potencijalni stipendisti Vlade Italije koji su zainteresirani za pohađanje kurseva italijanskog jezika i kulture za strance u trajanju od jednog do tri mjeseca pri univerzitetima za strance u Sieri i Perugi, obavezni su poznavati samo osnove italijanskog jezika.

Apliciranje za stipendije vrši se prilaganjem odgovarajućeg formulara i dvije fotografije. Formular je moguće pronaći na web stranici www.esteri.it/doc/domandaborsa.doc ili na recepciji Ambasade Italije u Sarajevu.

Aplikacije se trebaju podnijeti do 26. aprila lično u Ambasadu ili putem pošte.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: