BiH
0

Vlada HNK: Puna podrška ministru Faletaru

FENA
Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona na današnjoj sjednici u Mostaru razmotrila je informaciju kantonalnog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne brige o aktualnim događanjima u vezi sa realiziranjem odluke o utvrđivanju liste lijekova koji se propisuju i izdaju na teret Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) HNŽ.

Kako je saopćeno iz Ureda za informiranje Vlade HNK-a, na sjednici je dana puna potpora ministru zdravstva, rada i socijalne skrbi Luki Faletaru u dosadašnjim aktivnostima koje je poduzeo kako bi se osigurala zakonitost i transparentnost u provođenju odluke Vlade o utvrđivanju te liste.

"Na području HNK mora se osigurati redovita opskrba pučanstva u cilju zaštite prava osiguranika", stoji u odluci Vlade kojom se također nalaže Upravnom vijeću Zavoda da se žurno ispoštuju svi nalozi upućeni od Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi te privremeno obustavi primjena odluke Vlade o utvrđivanju liste lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava Zavoda dok se ne okončaju sve aktivnosti na utvrđivanju zakonitosti postupanja u primjeni ove odluke i dok se ne usvoji financijski plan Zavoda za 2008. godinu.

U međuvremenu će se primjenjivati ranije usvojena lista lijekova, kao i metodologija njihovog izdavanja i plaćanja.

Vlada je usvojila nacrte i prijedloge zakona o izmjeni i dopuni Zakona o pripadnosti javnih prihoda i Zakona o porezima HNŽ. Također je usvojila i odluku o imenovanju Žalbenoga vijeća Vlade HNŽ te imenovala njihove članove.

Nakon razmatranja zahtjeva Agencije za privatizaciju HNŽ-a, Vlada je dala odobrenje za aneks ugovora o kupoprodaji poslovnog objekta "Silosi" u Stocu, stoji u priopćenju.