Telefonska sjednica
1

Vlada HNK: Ministri iz SDA podržali odgovore na Upitnik EK, ne i kupovinu "Ere"

FENA
Osam dana nakon što je Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) sazvao hitnu telefonsku sjednicu Vlade o usvajanju cjelokupnih odgovora na pitanja iz Upitnika Evropske komisije i okončanju procedure kupnje Hotela "Ero" za zajednički smještaj kantonalnih tijela uprave jučer u kasnim poslijepodnevnim satima stiglo je izjašnjenje ministara iz SDA, navode iz kantonalne Vlade.

Ministri iz SDA glasali su za usvajanje cjelokupnih odgovora na Upitnik EK te protiv okončanja postupka za kupovinu Hotela "Ero".

"Odgađanjem odluke o usvajanju odgovora na Upitnik HNK je bezrazložno posto posljednji kanton u kojoj je ta odluka usvojena i svojevrsni kočničar evropskog puta BiH kojega neki očito samo načelno podržavaju. Također, nakon što su sve potrebne odluke već donesene i procedure dovedene do kraja, ministri iz SDA sada ne pristaju na završetak procesa kupovine Hotela 'Ero', što je krajnje neodgovorno kako prema Vladi samoj, tako i prema ostalima uključenima u postupak, posebno radnicima hotela. Nadamo se kako će rješavanje operativnih zadaća prevladati uske stranačke interese kako bismo odgovorili na izazove koji stoje pred nama na dobrobit građana", ističu iz Vlade HNK-a.