{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada HBK-a poziva prosvjetare da prekinu sa štrajkom

F
18.9.2007. u 13:12
0
0
Vlada HBK-a poziva prosvjetare da prekinu sa štrajkom
0
Vlada HBK-a poziva prosvjetare da prekinu sa štrajkom
Na današnjoj izvanrednoj sjednici Vlade Hercegbosanskog kantona na kojoj se raspravljalo o štrajku u osnovnim školama, Vlada je usvojila zaključak prema kojem zahtjeve sindikata ne smatra pretjeranim, a ni neopravdanim.
Vlada je svjesna teškog materijalnog položaja prosvjetnih djelatnika u cjelokupnom školstvu županije, ali zbog realno teškog financijskog stanja u proračunu, kojeg su potvrdili i nalazi federalnog Ureda za reviziju, Vlada nije u mogućnosti povećati vrijednost osnovice boda ni naknade za topli obrok, priopćeno j iz županijske Vlade.

Prema usvojenom zaključku, Vlada Hercegbosanske županije poziva sindikat da prekine štrajk, kako bi se u uvjetima normalnog održavanja nastave nastavili razgovori o iznalaženju mogućnosti poboljšanja uvjeta rada i materijalnog statusa zaposlenih.

Vlada očekuje od sindikata da u razgovorima predloži svoju viziju racionalizacije školske mreže, što je najrealniji načina poboljšanja materijalnog statusa zaposlenih i kvalitete nastave.

U priopćenju se podsjeća da je Vlada u proteklom razdoblju ispunila zahtjeve sindikata za isplatom zaostalih naknada iz 2004. i 2005. godine koje se odnose na jubilarne nagrade, nakade u slučaju bolesti, otpremnine, pogrebnine i dnevnice.

Vlada Hercegbosanske županije se nada da će sindikat uvažiti realne argumente o stanju u županijskom proračunu i prihvatiti poziv Vlade o prekidu štrajka, stoji u priopćenju.

Današnja sjednica Vlade prekinuta je na drugoj točki dnevnog reda. Sjednica će biti nastavljena nakon što se obave politički razgovori sa političkim strankama koje participiraju u vlasti u Hercegbosanskoj županiji. Razgovori politički stranaka zakazani su za četvrtak u 14 sati u zgradi Vlade Hercegbosanske županije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: