|

Vlada Federacije objavila: Evo koliko je osoba testirano u svakom kantonu

Vlada Federacije objavila: Evo koliko je osoba testirano u svakom kantonu
930
N. V.
20.3.2020. u 20:05
195
komentara
930

dijeljenja
Vlada Federacije objavila: Evo koliko je osoba testirano u svakom kantonu Ilustracija: Shutterstock
U Federaciji Bosne i Hercegovine na koronavirus testirano je 249 ljudi, a potvrđeno je 24 slučaja. U Kantonu Sarajevo, u kojem nema pozitivnih na koronavirus, testirano je svega 50 ljudi, dok je u samoizolaciji 1.043.
Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH objavio je statistiku o broju testiranih u ovom entitetu.

U najvećem kantonu po broju stanovnika, Tuzlanskom kantonu testirana je 64 osoba, dok je oko 3.500 ljudi u samoizolaciji. U Zeničko-dobojskom kantonu testirano je svega 12 osoba, u samoizolaciji 1.950. U površinski najvećem, Kantonu 10 urađen je samo jedan test na koronavirus.

Broj raspoloživih testova još uvijek nije poznat javnosti.

Screenshot Screenshot


Od 24 potvrđenih slučajeva na koronavirus, najviše je u Hercegovačko-neretvanskom kantonu - 14, pet je slučajeva u Zeničko-dobojskom, dva u Unsko-sanskom i po jedan slučaj u Posavskom i Bosansko-podrinjskom kantonu.U Bosni i Hercegovini danas je potvrđeno novih 14 slučajeva zaraze koronavirusom, potvrđeno je iz Ministarstva zdravlja RS.
Kako je rekao ministar Alen Šeranić radi se o osam muškaraca i šest žena. On je rekao da ih je 11 iz Banje Luke, jedna iz Dervente, jedna iz Čelinca i jedna iz Bosanske Gradiške.
Prijavi grešku


Komentari (195)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...