{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada Federacije BiH sutra zasjeda u Sarajevu

F
27.8.2007. u 16:45
0
0
Vlada Federacije BiH sutra zasjeda u Sarajevu
0
Vlada Federacije BiH sutra zasjeda u Sarajevu
Vlada Federacije BiH na sutrašnjoj sjednici u Sarajevu trebala bi razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turističkim zajednicama i promicanju turizma u Federaciji BiH.
Na predloženom dnevnom redu je i prijedlog odluke o produženju roka zatvaranja drugog projekta podrške zapošljavanju (SESP-a). Predlog je da se trajanje projekta produži još godinu dana s obzirom na postignute rezultate i aktivnosti koje bi još trebalo realizirati ukoliko se produženje odobri.

Među 24 tačke su izvještaj o realizaciji plana privatizacije i akitivnostima Agencije za privatizaciju u FBiH (APF) za prvo polugodište ove godine, te finansijski izvještaj APF za prošlu godinu.

Vlada bi se trebala izjasniti i o izvještaju o provođenju postupka nominiranja kandidata za imenovanje članova nadzornih odbora u skladu sa Uredbom o vršenju ovlašćenja organa Federacije BiH u privrednim društvima sa učešćem državnog kapitala.

U okviru te tačke bit će razmatran izvještaj Ombudsmena u vezi sa odlukom Vlade o broju članova nadzornih odbora u 28 privrednih društava u kojima ovlaštenja po osnovu državnog kapitala vrši Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, kao i dopis predsjednice Federacije BiH Borjane Krišto kojim je zatražila preispitivanje Vladine odluke.

Među predloženim tačkama dnevnog reda je i mišljenje o prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o notarima. Prijedlog je uputio poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Dervo Bandić, a suština njegovog prijedloga je da notari mogu izvršavati ovjeru određenih dokumenata koji je sačinila stranka ili opunomoćenik stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: