{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada Federacije BiH sutra zasjeda u Sarajevu

F
27.8.2007. u 16:45
0
0
Vlada Federacije BiH sutra zasjeda u Sarajevu
0
Vlada Federacije BiH sutra zasjeda u Sarajevu
Vlada Federacije BiH na sutrašnjoj sjednici u Sarajevu trebala bi razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turističkim zajednicama i promicanju turizma u Federaciji BiH.
Na predloženom dnevnom redu je i prijedlog odluke o produženju roka zatvaranja drugog projekta podrške zapošljavanju (SESP-a). Predlog je da se trajanje projekta produži još godinu dana s obzirom na postignute rezultate i aktivnosti koje bi još trebalo realizirati ukoliko se produženje odobri.

Među 24 tačke su izvještaj o realizaciji plana privatizacije i akitivnostima Agencije za privatizaciju u FBiH (APF) za prvo polugodište ove godine, te finansijski izvještaj APF za prošlu godinu.

Vlada bi se trebala izjasniti i o izvještaju o provođenju postupka nominiranja kandidata za imenovanje članova nadzornih odbora u skladu sa Uredbom o vršenju ovlašćenja organa Federacije BiH u privrednim društvima sa učešćem državnog kapitala.

U okviru te tačke bit će razmatran izvještaj Ombudsmena u vezi sa odlukom Vlade o broju članova nadzornih odbora u 28 privrednih društava u kojima ovlaštenja po osnovu državnog kapitala vrši Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, kao i dopis predsjednice Federacije BiH Borjane Krišto kojim je zatražila preispitivanje Vladine odluke.

Među predloženim tačkama dnevnog reda je i mišljenje o prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o notarima. Prijedlog je uputio poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Dervo Bandić, a suština njegovog prijedloga je da notari mogu izvršavati ovjeru određenih dokumenata koji je sačinila stranka ili opunomoćenik stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: