{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada Federacije BiH sutra zasjeda u Mostaru

F
4.4.2007. u 16:10
0
0
Vlada Federacije BiH sutra zasjeda u Mostaru
0
Vlada Federacije BiH sutra zasjeda u Mostaru
Vlada Federacije BiH sutra bi na sjednici u Mostaru trebalo razmatrati prijedlog rješenja o imenovanju radne grupe za izradu zakona kojim će se regulirati plaće i druga primanja članova upravljanja u federalnim institucijama u kojima je FBiH osnivač ili ima većinsko vlasništvo.
Na predloženom dnevnom redu su prijedlozi odluka o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita Fonda za međunarodni razvoj (OPEC) za finansiranje projekta unapređenja ruralnog poduzetništva, te o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije BiH i BiH za kredit OPEC-a za finansiranje tog projekta.

Među 26 tačaka je i prijedlog odluke o povećanju udjela Vlade Federacije BiH u osnovnom kapitalu JP «B&H Airlines» d.o.o. Sarajevo unošenjem novog uloga.

Vlada FBiH bi se trebala izjasniti i o prijedlogu odluke o odobravanju nabavke opreme i tekućeg održavanja za objekt «Dom odmora" u Trpnju, Republika Hrvatska.

Predviđeno je i razmatranje prijedloga odluke o davanju saglasnosti za zaključivanje podugovora o kreditu između BiH i FBiH za kredit ElB-a za projekt "Rehabilitacija cesta u Federaciji BiH», te prijedlog odluke o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita EIB-a za finansiranje tog projekta.

Vlada treba razmatrati i informaciju o završetku «Programa deminiranja u 2006. i 2007. faza VIII i početku implementacije programa deminiranja 2007. faza IX.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: