{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada Federacije BiH sutra zasjeda u Mostaru

F
4.4.2007. u 16:10
0
0
Vlada Federacije BiH sutra zasjeda u Mostaru
0
Vlada Federacije BiH sutra zasjeda u Mostaru
Vlada Federacije BiH sutra bi na sjednici u Mostaru trebalo razmatrati prijedlog rješenja o imenovanju radne grupe za izradu zakona kojim će se regulirati plaće i druga primanja članova upravljanja u federalnim institucijama u kojima je FBiH osnivač ili ima većinsko vlasništvo.
Na predloženom dnevnom redu su prijedlozi odluka o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita Fonda za međunarodni razvoj (OPEC) za finansiranje projekta unapređenja ruralnog poduzetništva, te o davanju saglasnosti za zaključivanje Supsidijarnog kreditnog sporazuma između Federacije BiH i BiH za kredit OPEC-a za finansiranje tog projekta.

Među 26 tačaka je i prijedlog odluke o povećanju udjela Vlade Federacije BiH u osnovnom kapitalu JP «B&H Airlines» d.o.o. Sarajevo unošenjem novog uloga.

Vlada FBiH bi se trebala izjasniti i o prijedlogu odluke o odobravanju nabavke opreme i tekućeg održavanja za objekt «Dom odmora" u Trpnju, Republika Hrvatska.

Predviđeno je i razmatranje prijedloga odluke o davanju saglasnosti za zaključivanje podugovora o kreditu između BiH i FBiH za kredit ElB-a za projekt "Rehabilitacija cesta u Federaciji BiH», te prijedlog odluke o davanju saglasnosti za prihvatanje kredita EIB-a za finansiranje tog projekta.

Vlada treba razmatrati i informaciju o završetku «Programa deminiranja u 2006. i 2007. faza VIII i početku implementacije programa deminiranja 2007. faza IX.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: