Zaključuju ugovor
31

Vlada FBiH zakupila restoran u zgradi Energoinvesta

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Federalna vlada na današnjoj sjednici je prihvatila informaciju Službe za zajedničke poslove organa i tijela FBiH o zakupu restoranskog prostora u Poslovnoj zgradi Energoinvesta d.d.

Zadužila je Službu da sa Energoinvestom zaključi ugovor o zakupu restoranskog prostora. Većinom glasova utvrđen je uređeni tekst odgovora na tužbu koju je protiv FBiH odnosno Vlade FBiH podnio Šerif Isović, direktor Porezne uprave FBiH.

Donesena je odluka da 2.584.475,16 KM bude uplaćeno za doprinose za 161 radnika privrednih društava IP Krivaja d.o.o. Zavidovići u stečaju, IP Krivaja d.o.o. Zavidovići, Krivaja 1884 d.o.o. Zavidovići i PD Krivaja 1884 d.o.o. Zavidovići, koji su stekli uslove za odlazak u penziju, a ne mogu je ostvariti zbog neuplaćenih doprinosa.

Vlada FBiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, izmijenila Odluku o usvajanju programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava Tekućih transfera utvrđenih ovom ministarstvu Budžetom FBiH za 2018. godinu. Naime, nakon provedenog javnog konkursa, te objave potencijalne rang-liste korisnika grant sredstava za pojedine projekte, ovom ministarstvu je odobrena unutrašnja preraspodjela sredstava u iznosu od 1.300.000 KM.

Vlada FBiH danas je obavezala Federalno ministarstvo pravde da, u roku od osam dana, sačini i na usvajanje joj dostavi Prijedlog uredbe o postupku digitalizacije zbirki isprava registra poslovnih subjekata.

Federalna vlada dala je prethodnu saglasnost za imenovanje Izmira Hadžiavdića za vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora privrednog društva Zrak d.d. Sarajevo uime državnog kapitala. Federalna vlada donijela je odluke o raspisivanju javnog konkursa, njegovom tekstu i kriterijima za izbor i nominovanje jednog člana Nadzornog odbora Privrednog društva JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, uime državnog kapitala.