BiH
0

Vlada FBiH: Usvojen program javnih investicija

SRNA
Vlada Federacije BiH
Vlada Federacije BiH
Vlada Federacije BiH (FBiH) danas je u Sarajevu usvojila Program javnih investicija FBiH za period od 2015. do 2017. godine, čiji je cilj usaglašavanje razvojnih projekata sa realnim izvorima finansiranja za njihovu realizaciju.

Iz Vlade FBiH saopšteno je da je na sjednici donesena odluka o procjeni ugroženosti FBiH od prirodnih i drugih nesreća i usvojen hidrološki i meteorološki izvještaj o poplavama u maju na teritoriji FBiH, kao i analiza poplavnog vala iz ovog mjeseca za sliv rijeke Bosne, koju je sačinila slovenačka Agencija za životnu sredinu.

U saopštenju se navodi da je Vlada FBiH dala saglasnost na Prijedlog rješenja o dodjeli dijela sredstava utvrđenih u budžetu FBiH za 2014. godinu federalnom Ministarstvu energije, rudarstva i industrije od 550.000 KM, privrednim društvima "Global ispat koksna industrija" Lukavac 400.000 KM i "LAFAT komerc" Kalesija 150.000 KM.

Federalna Vlada prihvatila je informaciju o implementaciji Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite od 1. jula do 30. septembra 2014. godine, te donijela odluku kojom se utvrđuje interes FBiH za obavljanje usluga željezničkog putničkog i kombinovanog saobraćaja preduzeća "Željeznice FBiH" Sarajevo u 2014. godini.

Vlada FBiH izmijenila je odluku o kategorizaciji puteva u autoputeve i brze puteve, magistralne puteve i regionalne puteve, te u njoj propisani rok od 15. novembra 2014. godine zamijenila sa 15. mart 2018. godine, a koja stupa na snagu danom donošenja.