Kadrovske promjene
4

Vlada FBiH u ulozi Skupštine odlučuje o smjenama i imenovanjima u Razvojnoj banci

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Vlada FBiH danas će održati sjednicu u funkciji Skupštine Razvojne banke FBiH na kojoj bi trebala potvrditi određene odluke koje se tiču kadrovskih promjena u ovoj banci.

Naime, Skupština Razvojne banke trebala bi formalno-pravno prihvatiti ostavku dosadašnjeg člana Nadzornog odbora Banke Semira Fejzića, a kojeg je Vlada na prethodnoj sjednici imenovala za v. d. direktora Razvojne banke.

Podsjetimo, Vlada je na posljednjoj sjednici dala prethodnu saglasnost da Salko Selman bude razriješen dužnosti direktora ove finansijske institucije, a zbog isteka mandata.

Prethodna saglasnost data je i za razrješenje Marijana Oršolića dužnosti potpredsjednika Uprave ove banke, također zbog isteka mandata.

S druge strane Nadzorni odbor RB dobio je i prethodne saglasnosti da Semir Fejzić bude imenovan za vršioca dužnosti predsjednika Uprave, a Marijan Oršolić za vršioca dužnosti potpredsjednika Uprave Razvojne banke FBiH, do okončanja konkursne procedure, a najduže do 12 mjeseci.

Nadzornom odboru data je saglasnost za imenovanje vršioca dužnosti izvršnih direktora do okončanja konkursne procedure, a najduže na period do dvanaest mjeseci. Riječ je o Daliboru Milinkoviću (v. d. izvršnog direktora za projekte i razvoj), Mersihi Slipičević (v. d. izvršne direktorice za upravljanje rizicima) i Seniji Bubić (v. d. izvršne direktorice za podršku poslovanju).