BiH
0

Vlada FBiH sutra treba razmatrati nacrt izmjena budžeta za ovu godinu

FENA
Vlada Federacije BiH na sutrašnjoj sjednici u Sarajevu trebalo bi razmatrati Nacrt izmjena budžeta Federacije BiH za ovu godinu.

Na predloženom dnevnom redu je i Nacrt zakona o premjeru i katastru nekretnina i inicijativa za izmjenu zakonske regulative u oblasti zemljišne administracije u FBiH.

Predviđeno je da se razmatraju prijedlozi odluka o otpisu dugova JP BH Airlines prema povjeriocima, Međunarodni aerodrom Sarajevo i Federalna direkcija civilne avijacije Mostar.

Među 26 tačaka predloženog dnevnog reda su i prijedlozi odluka o odobravanju izdvajanja iznosa iz budžeta FBiH za 2007. godinu u svrhu izgradnje sarajevske zaobilaznice te za finansiranje projekta SESP-drugi projekt podrške zapošljavanju –IDA kredita.

Vlada bi se trebalo izjasniti i o prijedlogu odluke o izboru strateških partnera za pripremu izgradnje, izgradnju i korištenje elektroenergetskih objekata u FBiH.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava kapitalnog granta «Rekonstrukcija zgrade gradske Vijećnice Mostar Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke utvrđenog budžetom FBiH za ovu godinu.

Predviđeno je razmatranje informacija o stanju zaposlenosti u FBiH te o inspekcijskom nadzoru privatnih visokoškolskih ustanova u FBiH.