{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH sufinansira obnovu četiri zaštićena spomenika kulture

F
8.10.2007. u 15:10
0
0
Vlada FBiH sufinansira obnovu četiri zaštićena spomenika kulture
0
Vlada FBiH sufinansira obnovu četiri zaštićena spomenika kulture
Federalni ministar prostornog uređenja Salko Obhođaš, uime Vlade Federacije BiH, potpisat će sutra u Sarajevu četiri ugovora za sufinansiranje obnove i zaštite zaštićenih nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine.
Ugovor u iznosu od 50.000 KM za sufinansiranje obnove i zaštite Župne crkve sv. Ivana Krstitelja u Tarčinu bit će potpisan s vlč. Perom Tunjićem, župnikom Rkt. Župnog ureda sv. Ivana Krstitelja u Tarčinu.

Za sufinansiranje obnove i sanacije Stare katoličke crkve u Varešu (u okviru graditeljske cjeline Župne crkve sv. Mihovila), ugovor u iznosu od 40.000 KM bit će potpisan s fra. Ivicom Vidakom, župnikom Rkt. Župnog ureda sv. Mihovila u Varešu.

Ugovor u iznosu od 75.000 KM za sufinansiranje obnove i zaštite od propadanja Starog jevrejskog groblja u Sarajevu bit će potpisan s Borisom Kožemjakinom, predsjednikom Jevrejske opštine Sarajevo.

Četvrti ugovor u iznosu od 50.000 KM odnosi se na sufinansiranje obnove i sanacije Župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije – Stup, a bit će potpisan s vlč. Ivom Paradžikom, župnikom Rkt. Župnog ureda Uznesenja Blažene Djevice Marije na Stupu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: