{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH razmatra probleme u "Zraku"

S
16.1.2008. u 08:24
0
0
Vlada FBiH razmatra probleme u "Zraku"
0
Vlada FBiH razmatra probleme u "Zraku"
U Vladi FBiH sinoć je premijer Nedžad Branković sa resornim ministrom Vahidom Hećom održao sastanak sa predstavnicima menadžementa i sindikata "Zrak"- a, uz prisustvo predsjednika Sindikata BiH i Sindikata metalaca Edhema Bibera i Ismeta Bajramovića kao i direktora Federalne direkcije za namjensku proizvodnju Ismeta Brige.
Razgovarano je o uzrocima i posljedicama najnovije krize u ovoj nekada respektabilnoj kompaniji namjenske industrije koja je rezultirala protestima radnika protiv uprave i sprečavanja ulaska na radno mjesto rukovodstvu kompanije.

Najnovije nezadovoljstvo radnika izazvano je žalbom na izvršnu sudsku presudu o prodaji objekta 020 od strane menadžmenta čime je blokirano izmirenje obaveza prema radnicima za 2003., 2004. i 2005. godinu iz sredstava dobivenih prodajom ovog objekta.

Nakon dugih razgovora o svim aspektima problema kao i perspektivama kompanije dogovoreno je da Sindikat Zraka već danas Vladi dostavi svu dokumentaciju vezanu za ovaj spor kako bi se o njemu mogla odrediti u narednih nekoliko dana na osnovu mišljenja Ureda za zakonodavstvo Vlade FBiH po tom pravnom pitanju.

Do tada treba da se obustave protesti radnika i omogući ulazak na radno mjesto direktoru Emiru Perendi i predsjedniku NO Vahidu Karaveliću. Dogovoreno je da menadžment do konačne odluke ne poduzima nikakve pravne radnje koje mogu uticati na rješenje ovog spora sa radnicima. Na sljedećem sastanku o "Zraku" razgovaraće se o drugim važnim pitanjima vezanim za budućnost ove kompanije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: