{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH razmatra probleme u "Zraku"

S
16.1.2008. u 08:24
0
0
Vlada FBiH razmatra probleme u "Zraku"
0
Vlada FBiH razmatra probleme u "Zraku"
U Vladi FBiH sinoć je premijer Nedžad Branković sa resornim ministrom Vahidom Hećom održao sastanak sa predstavnicima menadžementa i sindikata "Zrak"- a, uz prisustvo predsjednika Sindikata BiH i Sindikata metalaca Edhema Bibera i Ismeta Bajramovića kao i direktora Federalne direkcije za namjensku proizvodnju Ismeta Brige.
Razgovarano je o uzrocima i posljedicama najnovije krize u ovoj nekada respektabilnoj kompaniji namjenske industrije koja je rezultirala protestima radnika protiv uprave i sprečavanja ulaska na radno mjesto rukovodstvu kompanije.

Najnovije nezadovoljstvo radnika izazvano je žalbom na izvršnu sudsku presudu o prodaji objekta 020 od strane menadžmenta čime je blokirano izmirenje obaveza prema radnicima za 2003., 2004. i 2005. godinu iz sredstava dobivenih prodajom ovog objekta.

Nakon dugih razgovora o svim aspektima problema kao i perspektivama kompanije dogovoreno je da Sindikat Zraka već danas Vladi dostavi svu dokumentaciju vezanu za ovaj spor kako bi se o njemu mogla odrediti u narednih nekoliko dana na osnovu mišljenja Ureda za zakonodavstvo Vlade FBiH po tom pravnom pitanju.

Do tada treba da se obustave protesti radnika i omogući ulazak na radno mjesto direktoru Emiru Perendi i predsjedniku NO Vahidu Karaveliću. Dogovoreno je da menadžment do konačne odluke ne poduzima nikakve pravne radnje koje mogu uticati na rješenje ovog spora sa radnicima. Na sljedećem sastanku o "Zraku" razgovaraće se o drugim važnim pitanjima vezanim za budućnost ove kompanije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: