BiH
0

Vlada FBiH pruža podršku aktivnostima NUBBiH

FENA
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković i federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić razgovarali su danas s direktorom i zamjenicom direktora Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH (NUBBiH) Ismetom Ovčinom i Amrom Rešidbegović.

Bila je to prilika da se predstavnici ove institucije zahvale Vladi FBiH koja je, putem budžetskih transfera resornih federalnih ministarstava obrazovanja i nauke i kulture i sporta, osigurala materijalnu podršku značajnim projektima Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH.

Značaj ove kulturne institucije zahtijeva da se što prije definira njen pravni status, a što je i osnovni uvjet za osiguranje stalnih izvora finansiranja redovnih aktivnosti, saglasni su u ocjeni učesnici današnjeg sastanka, kojem je prisustvovao i savjetnik premijera FBiH za kulturu Timur Numić.

Vlada FBiH će, kako je danas zaključeno, razmotriti mogućnost osiguranja kratkoročne materijalne pomoći za prevazilaženje trenutnih finansijskih problema u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.