{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH prihvatila model distribuiranja 200 000 litara ulja iz robnih rezervi

F
3.12.2007. u 16:44
0
0
Vlada FBiH prihvatila model distribuiranja 200 000 litara ulja iz robnih rezervi
0
Vlada FBiH prihvatila model distribuiranja 200 000 litara ulja iz robnih rezervi
Vlada Federacije BiH na današnjoj je sjednici u Mostaru prihvatila model distribuiranja 200 000 litara jestivog ulja iz robnih rezervi.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Distribucija će se, kako je rečeno na konferenciji za novinare, vršiti po županijama sukladno broju stanovnika, a realizirati će je županijske vlasti u dogovoru sa Federalnom direkcijom robnih rezervi (FDRR).

Ulje će u maloprodaji biti stavljeno u promet istodobno i to po jedinstvenoj cijeni od 2,45 konvertibilnih maraka. Svaka boca imat će naljepnicu s tekstom "Ulje iz Federalnih robnih rezervi po cijeni od 2,45 KM za jedan litar".

Federalni premijer Nedžad Branković istaknuo je da su se samom najavom o distribuciji ulja iz robnih rezervi stabilizirale cijene tog proizvoda, te izrazio da će takvo stanje i dalje ostati.

Dodao je da Vlada FBiH i dalje ostaje na konceptu da se sa županijskim vladama dogovore o funkcioniranju robnih rezervi, jer, kako je kazao, Federacija BiH je prema zakonu zadužena za kontrolu cijene ulja, a županije za kontrolu cijena brašna, šećera i mlijeka.

Direktor Federalne direkcije robnih rezervi (FDRR) Hrvoje Dragoja na konferenciji za novinare najavio je da je u fazi kupovanja i dodatnih 500 000 litara jestivog ulja.

"Sasvim je sigurno da će se cijene ulja zadržati na sadašnjoj razini, a to na duže staze znači stabilizaciju tržišta jestivih ulja", kazao je Dragoje.

Na konferenciji za novinare bilo je riječi i o učincima akcije "Stop radu na crno. Premijer Federacije BiH Nedžad Branković izrazio je zadovoljstvo uspjehom te akcije, istaknuvši da je to jedna u nizu akcija koje će Federalna vlada poduzeti kako bi FBiH konsolidirala tijekove rashoda.

"Prema evidencijama Zavoda za MIO/PIO, moguće je da do kraja godine u Federaciji BiH bude između 490 i 500 tisuća zaposlenih", kazao je Branković.

Dodao je kako je Vlada FBiH dala zadatak Federalnoj upravi za inspekcijske poslove da naprave inspekcije i evidencija na županijskim zavodima za zapošljavanje, jer, kako je kazao, u tim evidencijama ima dosta čudnih podataka o stanju nezaposlenih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: