{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH: Potreban dogovor oko snadbijevanja električnom energijom velikih potrošača

S
14.1.2008. u 13:33
0
0
Vlada FBiH: Potreban dogovor oko snadbijevanja električnom energijom velikih potrošača
0
Vlada FBiH: Potreban dogovor oko snadbijevanja električnom energijom velikih potrošača
U Vladi FBiH, danas su premijer Nedžad Branković i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo održali zajednički sastanak sa predstavnicima Zapadno-hercegovačkog, Hercegovačko-neretvanskog i Kantona 10, elektroprivrednih preduzeća u FBiH, Državne i Federalne regulatorne komisije za električnu energiju i “Aluminija” d.d. Mostar.
Razgovaralo se o realizaciji Zaključka Vlade FBiH od 19. decembra 2007. godine koji se odnosi na snabdijevanje električnom energijom tarifnih kupaca, sa posebnim osvrtom na način osiguranja nedostajućih količina električne energije.

Dogovoreno je da u daljnjem traženju rješenja, svim sudionicima sastanka, u skladu sa njihovim nadležnostima, polazna osnova bude pomenuti zaključak Vlade Federacije BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Vlade FBiH.

Jedinstven je zaključak svih učesnika sastanka da se mora osigurati jednak tretman “Aluminija”d.d. Mostar i “B.S.I.” d.o.o. Jajce, kada je u pitanju nabavka električne energije na tržištu, odnosno da se “B.S.I.” obaveže da u ovoj nabavci učestvuje u istom procentu u kojem je mostarski kombinat izašao na tržište.

Vlada Federacije BiH izjasniće se o ovom prijedlogu u narednih sedam do deset dana.

Ocijenjeno je, također, neophodnim da se nastavi praksa zajedničkog dogovaranja osiguranja električne enrgije potrebne velikim potrošačima, u skladu sa usvojenim Energetskim bilasom Federacije BiH za 2008. godinu, budući da javna preduzeća iz ove oblasti, odnosno njihovi menadžmenti, zajedno sa Vladom FBiH, imaju odgovornost u reguliranju javnih interesa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: