{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH podržava oporavak Srebrenice

F
7.9.2011. u 13:26
0
1
Vlada FBiH podržava oporavak Srebrenice
0
Vlada FBiH podržava oporavak Srebrenice
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine će dodjelom sredstava za otvaranje novih radnih mjesta pomoći da Općina Srebrenica konačno izađe iz kruga izrazito nerazvijenih općina.
Ovim projektom, Općina Srebrenica raspolagat će s oko četiri miliona KM. Vlada FBiH osigurat će 1.200.000 KM, kreditna sredstva iznosit će isto toliko, a kompanije koje dobiju sredstva, morat će uložiti 20 posto vlastitih sredstava.

"Ovo je pozitivna šok terapija za naš grad. Do sada je bilo zloupotreba oko korištenja grant sredstava za zapošljavanje i Općina Srebrenica promijenit će sistem finansiranja kompanija. Finansirat ćemo samo ozbiljne kompanije koje imaju riješeno pitanje proizvodnje i plasmana proizvoda. Ne želimo, kao što je bilo do sada, da neki privredni subjekti dobiju sredstva i onda ne urade ništa na zapošljavanju novih radnika. Ovo je naš dugoročni projekt i nastojat ćemo da pružimo šansu ozbiljnim kompanijama koje će zaposliti mlade ljude", izjavio je Amir Kulaglić, potpredsjednik Skupštine općine Srebrenica.

U Općini Srebrenica ohrabreni su odlukom Vlade FBiH, koja će nastaviti podržavati oporavak Srebrenice. Planirano je, da u skladu s punjenjem budžeta, Vlada FBiH u naredne tri godine za ekonomski oporavak Srebrenice uloži oko 30 miliona KM.

Projekt Vlade FBiH trebao bi dati prve rezultate već do kraja godine

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: