{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH odobrila kredit za BNT Travnik

F
10.12.2014. u 13:57
0
4
Vlada FBiH odobrila kredit za BNT Travnik
0
Vlada FBiH odobrila kredit za BNT Travnik
Federalna vlada odobrila je danas iz komisionih sredstava kredit gospodarskom društvu BNT TMIH d.d. Novi Travnik u iznosu od 400.000 KM, s rokom otplate od 60 mjeseci, grace razdobljem od 12 mjeseci i kamatnom stopom pet posto na godišnjoj razini.
Ova kreditna sredstva odobrena su iz dijela komisionih sredstava Vlade FBiH, prikupljenih na računima komisionih projekata kod Razvojne banke Federacije BiH i mogu biti korištena isključivo za realizaciju ugovora s inozemnim kupcem u vrijednosti od 5.068.500 eura (9.913.124 KM).

Razvojna banka Federacije BiH će s društvom BNT TMIH d.d. Novi Travnik sklopiti ugovor o kreditu po stupanju na snagu ove odluke.

Kako je navedeno u obrazloženju, realizacija ovog i najavljenih ugovora može biti realna šansa financijskog oporavka ovog gospodarskog društva i stvaranje ambijenta za normalno funkcioniranje i ispunjavanje obveza prema radnicima, dobavljačima, državi i bankama.

"Strategijom razvoja namjenske industrije u Federaciji Bosne i Hercegovine" za razdoblje 2012.-2022. godine predviđeno je rješenje stabilnog sustava financiranja izvoznih poslova putem Razvojne banke Federacije BiH, navodi se u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: