|

Vlada FBiH odobrila kredit za BNT Travnik

Vlada FBiH odobrila kredit za BNT Travnik
0
F
FENA
10.12.2014. u 13:57
4
komentara
0

dijeljenja
Vlada FBiH odobrila kredit za BNT Travnik
Federalna vlada odobrila je danas iz komisionih sredstava kredit gospodarskom društvu BNT TMIH d.d. Novi Travnik u iznosu od 400.000 KM, s rokom otplate od 60 mjeseci, grace razdobljem od 12 mjeseci i kamatnom stopom pet posto na godišnjoj razini.
Ova kreditna sredstva odobrena su iz dijela komisionih sredstava Vlade FBiH, prikupljenih na računima komisionih projekata kod Razvojne banke Federacije BiH i mogu biti korištena isključivo za realizaciju ugovora s inozemnim kupcem u vrijednosti od 5.068.500 eura (9.913.124 KM).

Razvojna banka Federacije BiH će s društvom BNT TMIH d.d. Novi Travnik sklopiti ugovor o kreditu po stupanju na snagu ove odluke.

Kako je navedeno u obrazloženju, realizacija ovog i najavljenih ugovora može biti realna šansa financijskog oporavka ovog gospodarskog društva i stvaranje ambijenta za normalno funkcioniranje i ispunjavanje obveza prema radnicima, dobavljačima, državi i bankama.

"Strategijom razvoja namjenske industrije u Federaciji Bosne i Hercegovine" za razdoblje 2012.-2022. godine predviđeno je rješenje stabilnog sustava financiranja izvoznih poslova putem Razvojne banke Federacije BiH, navodi se u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...