|

Vlada FBiH odabrala Energoinvest kao najpovoljnijeg ponuđača za trajni smještaj

Vlada FBiH odabrala Energoinvest kao najpovoljnijeg ponuđača za trajni smještaj
0
Klix.ba
27.7.2018. u 13:07
24
komentara
0

dijeljenja
Vlada FBiH odabrala Energoinvest kao najpovoljnijeg ponuđača za trajni smještaj Foto: H. M./Klix.ba
Na današnjoj sjednici Vlade FBiH donesena je Odluka o izboru najpovoljnjijeg ponuđača za kupovinu zgrade za trajni smještaj Vlade Federacije BiH u Sarajevu.
"Prema utvrđenom tekstu i kriterijima javnog poziva za kupovinu zgrade kojom će biti osiguran trajni smještaj Vlade FBiH u Sarajevu, nakon provedenog postupka, kao najpovoljniji ponuđač odabran je Energoinvest d.d. Sarajevo. Ovaj ponuđač je dostavio ponudu za kupovinu poslovnog prostora u objektu B zgrade Energoinvesta, u ulici Hamdije Čemerlića 2 u Sarajevu. Ukupna površina ovog poslovnog prostora, koja je predmet prodaje, iznosi 24.599,65 m² i sastoji se od 21 etažne jedinice, a cijena je 54.000.000 KM", navode u saopćenju.

Ističu da je pristigla ponuda Energoinvesta na javni poziv i ocijenjena je kao formalno-pravno valjana i uz nju su dostavljeni svi propisom traženi dokumenti.

"U skladu sa ovom odlukom, Vlada je zadužila Službu za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH da, za sljedeću sjednicu, pripremi Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje Ugovora o kupoprodaji zgrade za trajni smještaj Vlade FBiH u Sarajevu", zaključeno je u saoćenju.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...