{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH: Donijeti odluku o vanrednim izborima

F
10.2.2014. u 14:41
2
7
Vlada FBiH: Donijeti odluku o vanrednim izborima
2
Vlada FBiH: Donijeti odluku o vanrednim izborima
Foto: Klix.ba
Federalna vlada, koja je u stalnom zasjedanju, danas je još jednom potvrdila stav da niti jedna politička funkcija nije vrijedna gubitka ijednog života.
U cilju očuvanja ustavno-pravnog poretka FBiH i BiH, pozvani su svi politički subjekti na usvajanje izmjena propisa i donošenje odluke o održavanju vanrednih izbora na kojima će građani izabrati vlast u demokratskoj proceduri.

Vlada je iskazala još jednom potpuno razumijevanje za iskazano nezadovoljstvo i opravdane zahtjeve obespravljenih radnika, ali oni koji su te proteste iskoristili za rušenje i paljenje institucija time neće riješiti nijedan njihov problem.

U saradnji s Evropskom komisijom, Vlada će, u najkraćem roku, uputiti u Parlament FBiH set antikoruptivnih zakona, što je jedan od zahtjeva obespravljenih radnika, a što je, uz zdravstveno osiguranje i uvezivanje staža, jedan od tri ključna zahtjeva radnika. Kako bi se odmah moglo pristupiti rješavanju ovih pitanja, Vlada FBiH još jednom poziva na smirivanje tenzija, prestanak nasilja i otpočinjanje dijaloga i rada institucija.

Vlada, kako je zaključeno, neće biti smetnja onima koji, u skladu s Ustavom i zakonima, legalno mogu preuzeti odgovornost za ispunjavanje istaknutih zahtjeva i upravljanja institucija.

Svjesna svoje odgovornosti za funkionisanje sistema, kao i nadležnosti čije nizvršavanje bi moglo dovesti do potpune paralize svih tokova života, Vlada će sve svoje obaveze savjesno i blagovremeno izvršavati, kao i do sada, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: