{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH napravila veliki korak ka ozdravljenju bh. sporta

27.2.2014. u 16:14
285
21
Vlada FBiH napravila veliki korak ka ozdravljenju bh. sporta
285
Vlada FBiH napravila veliki korak ka ozdravljenju bh. sporta
Vlada FBiH
Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici utvrdila Prijedlog zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima u ovom bh. entitetu što je veliki korak ka ozdravljenju bh. sporta.
Ovaj Prijedlog je po hitnoj proceduri upućen u Parlament FBiH, a njime će se urediti uslovi, način i postupak postupak naplate dospjelog, a nenaplaćenog poreznog duga nastalog do 31.12.2013. godine, otpis zateznih kamata i troškove prinudne naplate sportskim kolektivima u Federaciji BiH, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Sportski kolektiv koji ima utvrđen porezni dug ima mogućnost zaključivanja sporazuma njegovog vraćanja na rate. Ujedno, ima pravo na otpis zateznih kamata i umanjenje glavnice duga. Otpis zatezne kamate i umanjenje glavnice duga izvršit će Porezna uprava rješenjem nakon izmirenja posljednje rate duga.

Umanjenje glavnice utvrđuje se u zavisnosti od roka na koji se zaključuje sporazum: do 12 mjeseci za 30 posto, do 36 mjeseci za 20 posto, a do 60 mjeseci za deset posto.

Sportski kolektiv koji ne ispunjava obaveze iz zaključenog sporazuma suočit će se s njegovim raskidom i nastavkom postupka prisilne naplate, bez mogućnosti otpisa zateznih kamata i umanjenja glavnog duga. Nadzor nad realizacijom zaključenog sporazuma vršit će Porezna uprava FBiH, naveli su iz Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: