|

Vlada FBiH kupuje zgradu Energoinvesta u Sarajevu za 54 miliona KM

Vlada FBiH kupuje zgradu Energoinvesta u Sarajevu za 54 miliona KM
62
Klix.ba
5.7.2018. u 11:12
112
komentara
62

dijeljenja
Vlada FBiH kupuje zgradu Energoinvesta u Sarajevu za 54 miliona KM
Na javni poziv za prikupljanje ponuda za kupovinu zgrade za trajni smještaj Vlade Federacije BiH u Sarajevu prijavila se samo firma Energoinvest d.d. Sarajevo.
Sredinom juna u dnevnoj štampi objavljen je javni poziv za prikupljanje ponuda za kupovinu zgrade za trajni smještaj Vlade Federacije BiH u Sarajevu. Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH navela je kako su za potrebe trajnog smještaja Vlade FBiH zainteresovani za kupovinu poslovnog prostora na području dviju gradskih općina u Sarajevu i to općina Novo Sarajevo i Centar u bruto površini do najmanje 24.000 metra kvadratnih.

Rok za dostavljanje ponuda istekao je 30. juna 2018. godine, a kako nam je potvrđeno iz Vlade Federacije BiH na javni poziv prijavila se samo firma Energoinvest d.d. Sarajevo koja je dala ponudu od 54 miliona KM. Inače, Vlada Federacije BiH od selidbe iz zgrade SDP-a boravi u prostorijama Energoinvesta na adresi Hamdije Čemerlića 2.

Kao uslov za izbor prihvatljive ponude traženo je da ponuđeni poslovni prostor
bude jedinstvena cjelina u vlasništvu ili suvlasništvu ponuđača (fizičke ili pravne osobe) i da je ponuđeni prostor na zadovoljavajući način infrastrukturno opremljen (voda, struja, kanalizacija, pristupni putevi i sl.).

Vlada FBiH traži i da je ponuđeni poslovni prostor namjenski izgrađen za potrebe uredskog poslovanja, udaljen od ulice Zmaja od Bosne najviše 350 metara te povezan s istom ulicom odgovarajućom saobraćajnicom (dvosmjerni saobraćaj s četiri trake), zatim da u neposrednoj blizini objekta postoji mogućnost rješenja saobraćaja u mirovanju putem osiguranja odgovarajućeg broja parking mjesta za motorna vozila, da je ponuđač spreman prihvatiti obročnu otplatu cijene u roku od tri godine i da je ponuđeni poslovni prostor useljiv u roku od 90 dana od dana plaćanja cijene.
Prijavi grešku


Komentari (112)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...