{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Vlada FBiH je cijele 2009. godine kršila svoj poslovnik"

S
26.4.2010. u 09:44
0
7
"Vlada FBiH je cijele 2009. godine kršila svoj poslovnik"
0
"Vlada FBiH je cijele 2009. godine kršila svoj poslovnik"
Majda Behrem-Stojanov (Foto: DW)
Vlada Federacije BiH (FBiH) čitavu 2009. godinu kršila je svoj poslovnik radeći bez usvojenog programa rada, a u parlamentarnu proceduru uputila je neprihvatljivo mali broj prijedloga zakona, upozorava Majda Behrem-Stojanov iz Centara civilnih inicijativa (CCI).
Ona podsjeća da je u prošloj godini došlo do smjene premijera FBiH, a da aktuelni nije izašao sa dokumentom koji će odrediti njegovo djelovanje do kraja mandata.

Behrem-Stojanov precizirala je za sarajevsko "Oslobođenje" da je Vlada FBiH utvrdila svega 59 prijedloga zakona, od kojih je za samo 30 završena parlamentarna procedura.

Prema njenim riječima, ovo je najlošiji rezultat u protekle tri godine mandata aktuelne vlasti u FBiH.

Ističući da se broj zaposlenih u prošloj godini smanjivao u prosjeku za oko 600 radno sposobnih građana mjesečno Behrem-Stojanov predviđa da će, ako se ovakav negativan trend nastavi u narednim mjesecima, do isteka mandata aktuelne vlasti broj zaposlenih biti vraćen na broj iz avgusta 2007. godine.

"Upravo indolentan odnos prema najznačajnijim problemima građana ove zemlje, uz hroničnu neefikasnost, i jeste glavni razlog duboke krize u kojoj se nalazi FBiH, na koju se ova svjetska samo nakalemila, služeći aktuelnoj vlasti kao dobar izgovor", kaže Behrem-Stojanov.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: