{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH: Izgradnja magistrale Neum-Stolac od javnog interesa

F
13.10.2011. u 17:31
0
7
Vlada FBiH: Izgradnja magistrale Neum-Stolac od javnog interesa
0
Vlada FBiH: Izgradnja magistrale Neum-Stolac od javnog interesa
Zgrada Vlade FBiH
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici u Sarajevu donijela Odluku kojom se utvrđuje javni interes za izgradnju magistralne ceste Neum - Stolac prema usvojenoj projektnoj dokumentaciji i planskim dokumentima prostornog uređenja.
Riječ je o magistralnoj cesti dužine 48,8 kilometara, podijeljenoj na pet dionica, od kojih je najduža trasa od Bročanaca do Drenovca (25 km).

Ukupni troškovi izvođenja radova na cesti iznose 109,8 miliona konvertibilnih maraka, od kojih je do sada osigurano 6,8 miliona KM.

Za cijelu trasu su izrađene studija izvodljivosti i zaštite okoliša, kao preduslov za pristup izvorima finansiranja.

U svrhu izrade, odnosno dopune projektne dokumentacije, pristupiće se geodetskom snimanju i istražnim radovima te izradi eksproprijacionog elaborata i eksproprijaciji zemljišta i nepokretnosti za potrebe magistralne ceste, saopćeno je iz Urada za odnose s javnošću Federalne vlade.

Korisnik eksproprijacije je JP Ceste Federacije BiH, koje će osigurati elaborat i snositi troškove eksproprijacije, a za realizaciju odluke su odgovorni Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, JP Ceste Federacije BiH i općine Neum i Stolac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: