{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH donijela uredbu o kriterijima za utvrđivanje liste stručnjaka

F
13.5.2014. u 13:15
6
12
Vlada FBiH donijela uredbu o kriterijima za utvrđivanje liste stručnjaka
6
Vlada FBiH donijela uredbu o kriterijima za utvrđivanje liste stručnjaka
Vlada FBiH na današnjoj sjednici u Mostaru donijela je uredbu kojom se utvrđuje uvjeti stručne spreme, radnog iskustva i drugi posebni uvjeti koji moraju ispunjavati osobe koje se kandidiraju za listu stručnjaka s koje se imenuju članovi Komisije za izbor Agencije za državnu službu FBiH, te provođenje stručnog ispita u proceduri odabira kandidata za prijem u organe državne službe i način njihovog izbora i imenovanja.
Stručnjakom se smatra osoba koja posjeduje odgovarajuću visokoškolsku diplomu, dugogodišnje radno iskustvo, objavljene stručne odnosno znanstvene radove iz predmetne oblasti i aktivno sudjelovanje na stručnim simpozijima, seminarima, okruglim stolovima, radionicama i konferencijama, odnosno u radu na određenim projektima u zemlji i inozemstvu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Javni poziv za izbor na listu stručnjaka objavljuje Agencija za državnu službu. Rok za dostavljanje prijava je 15 dana od dana posljednje objave. Lista stručnjaka se objavljuje u Službenim novinama Federacije BiH i na službenoj web stranici Agencije.

Stručnjaci su za svoj rad odgovorni u skladu sa važećim zakonskim i podzakonskim propisima. U slučaju utvrđenih nepravilnosti i propusta ili nesudjelovanja u radu komisije dva ili više puta, bez opravdanih razloga, gube status stručnjaka i brišu se s liste, stoji u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: