{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada FBiH donijela odluku o izdvajanju 4.653.343 za naknade borcima

F
12.3.2008. u 16:38
0
0
Vlada FBiH donijela odluku o izdvajanju 4.653.343 za naknade borcima
0
Vlada FBiH donijela odluku o izdvajanju 4.653.343 za naknade borcima
Zgrada Vlade FBiH u Sarajevu
Vlada Federacije BiH donijela je na današnjoj sjednici u Orašju odluku o izdvajanju 4.653.343.92 KM iz federalnog proračuna za naknade demobiliziranih branitelja za prva dva mjeseca ove godine.
Od tog iznosa najveći dio, od oko milion maraka bit će izdvojen Posavski kanton.

Tokom dana predstavnici federalne Vlade na čelu s premijerom Nedžadom Brankovićem i dopremijerom Gavrilom Grahovcem održali su sastanak s predstavnicima Vlade Posavskog kantona.

Tokom susreta bilo je riječi o bitnim temama za posavsko područje i to poljoprivredi, problematici boračke populacije te infrastrukturnim temama.

Ovo je vrijeme kada će sva resorna ministarstva Vlade FBiH pripremati javne pozive i programe utroška proračunskih sredstava. Važno je upoznati prioritete kantona i njihove vitalne potrebe u svim sektorima.

Upoznati smo sa najvažnijim projektima posavskog područja i siguran sam, znat ćemo izabrati dobre i korisne projekte kao što su ulaganja u poljoprivredu, prometnice, zdravstvo, školstvo i sve ono što znači bolji kvalitetu života na području Posavskog kantona, kazao je u Orašju premijer Vlade FBiH Nedžad Branković.

Posavski kanton najviše u FBiH ulaže u poljoprivredu čak 9,3 posto proračunskih sredstava što je za isticanje, rečeno je tokom sastanka u Orašju, pa su i očekivanja Posavljaka značajnije potpore federalne razine vlasti, kazao je predsjednik Vlade tog kantona Mijo Matanović.

"Predsjednika smo upoznali s činjenicom da Posavljaci u najvećem broju žive od poljoprivrede. Razgovarao sam i na temu demobiliziranih boraca jer naše područje ima najmanji broj zaposlenih, a najveći postotak braniteljske populacije pa zahvaljujem premijeru što je našao načina pomoći nam u realizaciji prva dva mjeseca", istaknuo je predsjednik Vlade Županije Posavske Matanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: