BiH
0

Vlada FBiH donijela odluku o izdvajanju 4.653.343 KM za naknade boraca

FENA
Vlada Federacije BiH donijela je na današnjoj sjednici u Orašju odluku o izdvajanju 4.653.343.92 KM iz federalnog proračuna za naknade demobiliziranih boraca za prva dva mjeseca ove godine.

Od tog iznosa najveći dio, od oko milijun maraka bit će izdvojen za Županiju Posavsku.

Tijekom dana predstavnici federalne Vlade na čelu s premijerom Nedžadom Brankovićem i dopremijerom Gavrilom Grahovcem održali su sastanak s predstavnicima Vlade Županije Posavske.

Tijekom susreta bilo je riječi o bitnim temama za posavsko područje i to poljoprivredi, problematici boračke populacije te infrastrukturnim temama.

Ovo je vrijeme kada će sva resorna ministarstva Vlade F BiH pripremati javne pozive i programe utroška proračunskih sredstava. Važno je upoznati prioritete županije i njihove vitalne potrebe u svim sektorima.

Upoznati smo sa najvažnijim projektima posavskog područja i siguran sam, znat ćemo izabrati dobre i korisne projekte kao što su ulaganja u poljoprivredu, prometnice, zdravstvo, školstvo i sve ono što znači bolji kvalitetu života na području Posavske županije, kazao je u Orašju premijer Vlade F BiH Nedžad Branković.

Županija Posavska najviše u FBiH ulaže u poljoprivredu čak 9,3 posto proračunskih sredstava što je za isticanje, rečeno je tijekom sastanka u Orašju, pa su i očekivanja Posavljaka značajnije potpore federalne razine vlasti, kazao je predsjednik Vlade te županija Mijo Matanović.

"Predsjednika smo upoznali s činjenicom da Posavljaci u najvećem broju žive od poljoprivrede. Razgovarao sam i na temu demobiliziranih branitelja jer naše područje ima najmanji broj zaposlenih, a najveći postotak braniteljske populacije pa zahvaljujem premijeru što je našao načina pomoći nam u realizaciji prva dva mjeseca", istaknuo je predsjednik Vlade Županije Posavske Matanović.