{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada će sačekati riječ eksperata

S
24.9.2009. u 15:28
0
2
Vlada će sačekati riječ eksperata
0
Vlada će sačekati riječ eksperata
Analiza rješenja iz Prijedloga prostorne osnove Prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za Federaciju BiH – "Autocesta na Koridoru 5-C za period od 2008. do 2028. godine“ okupila je na današnjem sastanku članove Radne grupe formirane od strane Vlade FBiH kao i brojne eksperte iz oblasti vezanih za ovu problematiku.
Nakon višesatne razmjene mišljenja na sastanku, kojim je predsjedavao federalni premijer Mustafa Mujezinović, a kojem je bio prisutan i ministar komunikacija i transporta u Vijeću ministara BiH Rudo Vidović, zaključeno je, da se prije slanja u Parlament FBiH ovog dokumenta, u narednim danima nastavi stručna razmjena mišljenja na ovu temu.

Premijer Mujezinović podvukao je nedvojbenu opštu podršku projektu izgradnje autoputa na Koridoru 5-C, koji za našu zemlju ima najveći strateški i privredni značaj, te naglasio da se moraju utvrditi i ciljevi koji definišu interes lokalne zajednice, obaveze zaštite okoline i kulturnog naslijeđa i druge faktore, saopšili su iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: