{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada BiH želi partnerske odnose s poljoprivrednicima

S
24.1.2008. u 12:59
0
0
Vlada BiH želi partnerske odnose s poljoprivrednicima
0
Vlada BiH želi partnerske odnose s poljoprivrednicima
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Damir Ljubić danas su, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, razgovarali s predstavnicima udruga poljoprivrednika iz Odžaka, Orašja, Domaljevca-Šamca i Tuzlanskog kantona, Udruge duhanara iz Posavskog kantona, te predstavnicima Udruge poljoprivrednika BiH i Zadružnog saveza FBiH.
Federalna vlada, prema riječima premijera Brankovića, kroz partnerski odnos s poljoprivrednicima želi doći do najoptimalnijih rješenja koja vode sveobuhvatnoj reformi u ovom sektoru, kako je to i zacrtano u njezinu Mandatnom programu.

No, kako u Federaciji BiH postoji više od 50 udruga poljoprivrednih proizvođača na svim razinama vlasti, to je nužno da sami poljoprivrednici odrede zajedničke predstavnike koji će ih predstavljati u razgovorima s Vladom FBiH.

Stoga je danas zaključeno kako će iz Federalne k vladama kantona biti upućen dopis s kojim će, nadalje, biti upoznate sve udruge, a kojim se traži upravo stvaranje koordinacijskoga tijela koje će, u ime svih poljoprivrednika u FBiH, s Vladom FBiH i Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodooprivrede i šumarstva tražiti najoptimalnija rješenja za sva bitna pitanja agrara, uključivši i raspodjelu poticajnih sredstava.

To bi trebalo učiniti što prije, kako bi Vlada FBiH već u februaru, na sjednici koju će održati u Posavskom kantonu, imala pred sobom usuglašena stajališta i mogla donijeti odgovarajuće odluke bitne za poljoprivrednu proizvodnju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: